Implantaten voor uw klikgebit

Implantaten

Tandprothetische Praktijk Van der Linden & Kloppers is gespecialiseerd in het aanmeten van kunstgebitten en klikgebitten.

 

Een klikgebit wordt bevestigd op zogenaamde implantaten. Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel. De kunstwortel wordt op de plaats gezet van uw oorspronkelijke tand of kies. De meeste implantaten zijn gemaakt van titanium en hebben de vorm van een schroef. Implantaten worden geplaatst om houvast te geven aan de gebitsprothese. Op het implantaat kan een kroon, brug of een kunstgebit (klikgebit) worden bevestigd.

 

Voor wie zijn implantaten geschikt?

Implantaten kunnen in veel situaties uitkomst bieden. Bijvoorbeeld in gevallen waarin 1 tand of kies ontbreekt, kan op deze plek een implantaat geplaatst worden met daarop een kroon. Hierdoor worden de rest van de tanden en kiezen behouden, zonder dat hierin geboord moet worden. Ontbreken meerdere tanden en/of kiezen, dan kunt u denken aan een brug of klikgebit.

 

Niet iedere kaak is geschikt voor het plaatsen van implantaten. Er moet voldoende en gezond kaakbot voor de implantaten beschikbaar zijn. De tandprotheticus kan in uw persoonlijke situatie beoordelen wat de beste mogelijkheden zijn.

 

Nazorg en onderhoud van uw klikgebit

Als de implantaten zijn geplaatst en de prothese is bevestigd is het van belang dat u uw klikgebit regelmatig laat controleren en desgewenst laat bijstellen. Afhankelijk van uw soort prothese laat u de controle na 3 of 6 maanden, of jaarlijks plaatsvinden.

 

Daarnaast is het belangrijk dat u tijd en aandacht besteedt aan uw mondhygiëne; maak uw gebit na iedere maaltijd goed schoon en vergeet daarbij niet om ook uw tandvleesschoon te maken. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel. Zo masseert u ook uw kaken, hetgeen de doorbloeding bevordert. Meer tips en adviezen voor het onderhoud van uw gebitsprothese leest u hier >

 

Wat kosten implantaten?

Implantaten kunnen grotendeels vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Bij uw eerste bezoek aan de tandprotheticus kan bekeken worden welke kosten van uw klikgebit in uw situatie vergoed worden. Maak vrijblijvend een afspraak