Hoe gaat de tandprotheticus te werk?

 

Tandprothetische Praktijk
Van der Linden & Kloppers
is lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici

Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van uw kunstgebit werkt de tandprotheticus zelf of samen met zijn tandtechnicus aan uw nieuwe kunstgebit. Normaal gesproken bestaat de behandeling voor het vervaardigen van een nieuw kunstgebit uit 6 afspraken:

 

1. Intakegesprek en het nemen van de eerste afdrukken

Tijdens dit bezoek worden de eerste proefafdrukken van uw beide kaakdelen gemaakt. Met deze proefafdrukken kunnen we speciale lepels maken.

 

2. Definitieve afdrukken

Met behulp van de speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd.

 

3. Beetbepaling

Met een beetbepaling kunnen we zien hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor de prothese. Ook overleggen we met u uw esthetische wensen en bepalen we samen met u de kleur en de vorm van de tanden voor uw nieuwe kunstgebit. Het is goed om foto's van vroeger mee te nemen, zodat er een natuurlijk eindresultaat ontstaat.

 

4. Proefprothese

Tijdens deze afspraak controleren we of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar sluiten. De tanden en kiezen staan nog op een wasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn.

 

5. Plaatsen van de prothese

De prothese is klaar en we plaatsen deze in uw mond. Ook controleren we uw nieuwe kunstgebit op esthetiek en pijnplaatsen. Daarbij letten we ook op uw spraak.

 

6. Nacontrole

We controleren de pasvorm en functie van het kunstgebit en zullen waar nodig enkele correcties uitvoeren. Na deze laatste controle is de behandeling afgerond en komt u jaarlijks terug voor de reguliere controle.

Een kunstgebit dat er mooi uitziet en vooral ook comfortabel draagt; dat is een waar kunstwerk. Als u een kunstgebit nodig heeft of op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit draagt, dan is Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers de plek waar u moet wezen. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. Gun uzelf een lach die gezien mag worden en de oplossing die pijn en ongemakken verhelpt.

 

7. Niet nagekomen afspraak (no-show)

Er is in de afgelopen tijd veel aandacht geweest voor het fenomeen no-show in de mondzorg. Per behandelaar worden gemiddeld maar liefst 3,6 afspraken per week niet nagekomen wat tot hoge kosten leidt.

 

Conform landelijke richtlijnen brengen mondzorgverleners voor een niet nagekomen afspraak de kosten in rekening (Declaratiecode is C90: “Niet nagekomen afspraak). Deze kosten vallen niet onder de dekking van je (aanvullende) zorgverzekering en moet je dus zelf betalen. Dit mag zelf het gehele bedrag zijn, welke voor de afgesproken behandeling staat!

 

Helaas worden wij ook met deze problemen geconfronteerd. Het komt voor dat patiënten niet, of veel te laat, op hun afspraak verschijnen. Dat is heel vervelend, er staat namelijk een team klaar, die in die tijd geen zorg kan verlenen. Dit kost de praktijk veel geld.

 

Zorg er dus voor dat u ons 24 uren van tevoren belt, indien u een afspraak niet na kan komen!

 

 

 

 

Tandprothetische Praktijk
Van der Linden & Kloppers
is lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici